Sponsor
Primaria Cisnadie
Primaria Cisnadie
Primar
Dl Gheorghe Huja
Primar Gheorghe Huja
Primaria Cisnadie
Primaria Cisnadie

Presedintele clubului
Dl Chidu Ilie
Chidu Ilie

Trofee

Scoala de cantec
Scoala de cantec :

Secretul performantei este experienta si dragostea crescatorului, dar si antrenamentul zilnic facut de canari.

Scoala de cantec Dupa ce se dezvolta fizic in voliere mari toata vara si termina naparlirea, din toamna pasarile sunt tinute in intuneric sa exerseze turele in colivii mici de cantec unde nu sunt agitate si deranjate.Paravan ascultare Sunt grupate cate patru, fiecare grupa fiind scoasa, zilnic, la lumina, pentru antrenament. Aceasta se face la ore diferite, cate 30 de minute in fata unui paravan de ascultare. Pasarile incep sa cante automat cand vad lumina. Nu trebuie sa le punem muzica sau alte cantece pentru a canta bine, daca au o mostenire genetica buna vor fi si ei buni cantareti.

Pentru ca performantele vocale ale canarilor sa fie stimulate, uneori se apeleaza si la experienta unui canar-profesor, care si-a demonstrat deja maestria, in anii anteriori. Pentru a ajunge la un astfel de statut, pasarea trebuie sa participe la un concurs national sau international si sa primeasca un punctaj maxim sau aproape de cel maxim, care este de 90 de puncte. El trebuie sa aiba ture perfecte fara vreun defect.
Mancarea, ca si scoala la intuneric, este un element la fel de important in pregatirea canarilor de cantec, astfel ca, dupa ce la voliera li se da un amestec bogat in rapita pentru o hranire normala, in scoala pe masura ce avanseaza in cantec pasarile sunt rasfatate cu un meniu special, care le stimuleaza sa cante.

Clubul National al Crescatorilor de Canari de Cantec Roller din Romania - 2011-2017 - toate drepturile rezervate